tirsdag 4. november 2008

Vannmangel

Vi har borehull og vannpumpe. Pumpa er ca 35 år gammel og på fredag takket den for seg. Vi hadde ant at den ikke var helt frisk, så en fetter av Gubben tok med seg ei nyoverhalt pimpe han hadde stående, sist han var på besøk. Gubben bytta pumpa og slet hele fredagen med luft i anlegget (vannanlegget). På slutten av dagen begynte endelig vanntrykket å komme - og dermed takka stengekranen mellom trykktanken og pumpa for seg. :-(
Vi satte bøtte under dryppet og reiste på rakfiskfestival i stedet.

Mandags morgen var det tur til rørleggeren etter ny stengekran. Men for å få montert den, måtte trykktanken tappes ned. Etter det var det umulig å få opp vanntrykket igjen.
Nå er han avgårde for å hente ny pumpe - i håp om at pumpa fra fetter'n er for lita og at problene skyldes det. Jeg mener nå at rørleggere kanskje har en viss eksistensberettigelse i sånne sammenhenger - men neida. Kan selv!!!

Føler sterkt for en dusj nå. Vaskeklut og oppvarmet randsfjordvann fra kjele, blir ikke helt det samme....
Dessuten må vi ut og kjøpe papptallerkener, hvis vi ikke får kjørt oppvaskmaskin snart. Orker ikke oppvaskkummen og vannbæring i alt for lang tid.

3 kommentarer:

  1. Huffda. Krysser fingre for vann i rør og ikke i bøtter og spann.

    SvarSlett
  2. Bading i fjorden på denne tiden av året frister gjerne ikke? ;)

    SvarSlett
  3. Nei, Linnemi, det gjør det ikke. Det kan vel sammenlignes med isbading. Grøss... Dessuten er det jo sånn at Norge rundt lager innslag om alle isbadere .....dobbeltgrøss....

    SvarSlett

Skriv gjerne noen ord her :-)