lørdag 22. november 2008

Vannet i orden

Etter å ha hatt midlertidig vannpumpe i et par uker, er det meste i orden nå. Nytt borehull, ny vannpumpe, ny trykktank og ny varmtvannstank.
Gubben våget seg til og med å prøve minigraveren da vi fylte grøfta for vannrøret i dag. Ikke helt proff, men det sparte oss for en del svette. Snille naboen, som lar oss få låne maskin og som sendte en av sønnene for å grave grøfta opp.

Eneste problemet nå er at oppvaskmaskinen ikke vil starte. Vi har langt høyere vanntrykk nå enn før - lurer på om det kan være årsaken. Må forske litt på det der.

Bilen til gubben er ennå ikke i orden. Etter at han hadde planet toppen og skiftet toppakning, kjørte han en prøvetur. Det boblet fremdeles i radiatoren og temperaturen fløy fremdeles opp og ned. Sprekk i toppen :-( Så nå har han kjøpt ny topp. Trøsten er at han har dette som fag og er i stand til å gjøre sånne jobber selv. Vi slipper derfor unna med en fjerdedel av kostnadene i forhold til de som er nødt til å sette bilen på verksted. Og dessuten har vi jo den gamle pygen etter faren min, en 17 år gammel Peugeot. Den rusler og går, enn så lenge. - Bank i bordet!

Ellers er det barfrost her. En 6-7 grader om natta og rundt null om dagen. Liker ikke det noe særlig. Det hadde vært greit om frosten hadde ventet til det kom snø. I Hildes hagememe, som raser rundt fra blogg til blogg for tiden, er det et spørsmål om man kunne tenkt seg en annen klimasone. Jeg kunne i grunnen ikke det, er fornøyd med H3 -H4, men kunne faktisk tenkt meg et mer stabilt snødekke om vinteren. Ikke så mye, bare en 30 cm. Det hadde vært ei grei dyne for de sarteste plantene.

6 kommentarer:

 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 2. Det var bare jeg som la inn kommentar med feil bruker. Flott at vannet er i ordne igjen. Jeg vil også ha litt mer snø. Heldigvis så har vi ca 10 cm her nå. Det er nå bedre enn ingenting,men det er ikke alle bedene som har snødekke ennå. Ordner seg sikkert etterhvert. alltid like spennnede å se hva som overlever ;-)

  SvarSlett
 3. Så fint med godt trykk på vannet igjen! - Den som kunne ha det!;-)

  Ellers har det vært noen Agriar til salgs i nærområdet - men!!! :-)(ingen diesler!) Han har kankje nok med heite topper for tiden!!!

  Ha en fin søndag begge to!

  SvarSlett
 4. For tiden har han visst nok med hverdagens videreverdigheter, ja. Ha en fin søndag du også :-)

  SvarSlett
 5. Så fint at vannet er i orden igjen Sigrid. Det er no dritt når det blir noe med vannet!

  Stabilt snødekke har skjelden vært noe stort problem her. Siste tre-fire dagene har det kommet over hlvmeteren med snø, så det er bare å komme og forsyne seg for den som vil :)
  Snø er egentlig greit, bare det ikke kommer for mye i slengen. Men bedre enn barfrost er det nå lell :)

  SvarSlett
 6. Takk som byr!Etter det jeg har hørt om snødybdene på Lesja de siste årene, tror jeg nok jeg foretrekker litt mindre mengder ;-)

  SvarSlett

Skriv gjerne noen ord her :-)