søndag 9. november 2008

Endelig ferdig

Nå har jeg omsider fått alle staudepottene unna gårdsplasen. Jeg måtte ta i bruk de nye pallekarmene, som er beregnet på kjøkkenhage.
De pallekarmene er spesielle. De er ca 60 cm brede og ca 3 m lange. De var emballasje for et eller annet da Cubusbutikken i første etasje på jobben ble posset opp. Karmene ble bare kastet og en arbeidskollega og jeg tok vare på dem. Jeg har åtte stykker og nå er seks av dem midlertidig tatt i bruk.
Jeg orket ikke tanken på å bære pottene opp på toppen av tomta. Og når bilen til Gubben streiker, var det ikke til å tenke på å kjøre opp. Det går neppe med min bil, som bare har forhjulstrekk.

Så da ble karmene satt nederst på tomta, rett på bakken der vi ennå ikke har sådd til gress etter sommerens gravinger. Er litt engstelig for at det blir for mye sol til våren, men det går seg vel til med dekking og vanning.

Rundt 600 planter tar sin tid. Over halvparten ble fraktet i trillebår, bare plukket oppi i fullt virvar. Resten sto sirlig i kasser. Det var jo håp om at jeg da kunne bruke sekketralle og trille hele stabler ned. Men nei. Det endte med at kassene skled av tralla når jeg prøvde meg utenfor veien. Så da ble det å bære. (Jeg var en liten smule hissig da kassene veltet)
Gubben hjalp meg litt på slutten, når temperamentet mitt hadde kjølnet såpass at han turte å nærme seg.
Det begynte å mørkne før jeg var i mål, men jeg ble ferdig. Håper jeg husker å begynne litt tidligere neste høst. Den vinteren kommer alltid for tidlig :-(

Og nå er jeg så støl at jeg knapt klarer å røre meg.......

2 kommentarer:

 1. Heisan Sigrid! Der har jeg endelig fått bloggen din inn i "systemet! Det var bra!

  Ja, nei, det er ikke spøk å være amatørgartner i stort format! Er vel nesten så du må ta inn folk snart! ;-)

  Du får stelle pent med gubben i dag, så kanskje han stiller opp på kvart stilling, rimlig det, du har han jo i kosten allerede!!!!

  Ingen gartnervær her i dag, stiv kuling i kasta og øøøøøøøøs regn! - Bloggevær!

  Ha en fin søndag begge to!

  Ps Som medlem i Agria-klubben er han vel vant til litt "fres"!!!!

  SvarSlett
 2. Å jada, han er vant med fres ;-) Freser rett som det er han også :-) Men akkurat nå reparerer han bilen sin - det må til det også.... Skal hilse så mye.

  SvarSlett

Skriv gjerne noen ord her :-)