mandag 24. november 2008

Oudolfseminar

Da har jeg meldt meg på Oudolfseminar i Østfold den 23 januar. Det er verdt en feriedag og en tusenlapp i kursavgift. Jeg gleder meg virkelig.
Oudolf er den som mest har påvirket designere av offentlige parkanlegg til å bruke mer stauder i offentlige beplantninger. Jeg synes det er langt mer spennende enn massebeplantninger av en og samme type roser og sommerblomster i grelle farger. Bedene han lager, skifter karakter etter årstiden, uten at noen må skifte hele beplantningen tre ganger i løpet av sesongen.
Jeg har forsøkt å lage et lite bed inspirert av ham.
Slik så det ut tidlig i høst da det var nyplantet:Og slik så originalene ut i Drömparken i Enköping i fjor høst:
Siste oppdatering på vannfronten:
Gubben greide å fikse oppvaskmaskinen mens jeg var på jobb i dag. Det var luft i slangen, som gjorde at aquastoppen slo til. Etter å ha tatt den løs fra røret og skrudd til igjen, virket den :-)

3 kommentarer:

 1. Luftveisproblemer er ikke til å spøke med! ;-)

  Gjett om jeg er misunnelig på at du får komme på Oudolf seminar!!!!

  Jeg har vært en fan av hans ideer siden jeg fikk den svenske utgaven hans bok Drömplantor i 1995! Det var nære på at jeg ikke laget et bed etter hans tegninger - men - det ble ikke så!
  Jeg skrev noen meiler med Folke Mattsson, han som gikk gjennom det faglige i den svenske utgaven, og han lovte å sende meg "erstatnigsplantetips" på det som var vanskelig og skaffe!
  Han mente at en god del av plantevalget i boka ikke var tilpasset nordisk kilima, og hadde egne forslag!!!
  Når nyhagen blir påbegynt derimot, blir nok noen av hans ideer utprøvd!!!

  SvarSlett
 2. Tenkte på deg og bedet ditt da jeg så oppslaget om seminar. Høres skikkelig spennende ut! Skal jamen vurdere den boka - kan du plante roser, kan saktens jeg lese Oudolfteori

  SvarSlett
 3. Det seminaret ser jo kjempespennende ut (fant programmet på nettet) - veldig misunnelig altså. Han lager jo helt nydelige bed så det der er virkelig noe å glede seg til :-)

  SvarSlett

Skriv gjerne noen ord her :-)