mandag 12. januar 2009

Sommerblomstdrømmer

Jeg har aldri vært spesielt opptatt av sommerblomster. Det er staudene som har vært min greie.

Men i år har jeg altså kjøpt frø til noen sommerblomster, som jeg enten ikke har sett før, eller som jeg ikke har funnet til salgs som ferdige planter når jeg har fått en tanke om å plante noen. Jeg kommer nok til å plante noen få, sære krukker ;-) og så har jeg begynt å fantasere om et sommerblomstbed, som skal være løkbed til neste år.


Jeg har knabbet fargeblyantene til barnebarna og har tegnet skisse.

Jeg har tegnet et bed med en Ipomoea med rosa blomster og brokete blader, Ringblomst 'Triangle Flashback', Ptilotus exaltus 'Joey', Nicotiana 'Lime Green', Amberboa moschata, Argemone platyceras og Pennisetum 'Purple Majesty'. Litt fargelagt etter "man tager de fargeblyantene man haver" metoden og litt dårlig scanner og slett ingen stor kunstner - men slik ble skissen.

Tror bedet kan bli litt spennende jeg. :-)


10 kommentarer:

 1. Kjempefin skisse!!! Jeg ville absolutt ha sagt du har noe å si på "kunstnerfronten" Så dette skulle du ha utviklet videre! Jeg er kjempeimponert ihvertfall.

  SvarSlett
 2. Ser absolutt spennende ut! Lov å ta bilder av bedet, da, så vi får se "fasiten".
  Lurt med sommerblomst/løkbed, forresten. Så vet man at det finnes en ledig plass for løk. I alle fall første året, hihi!

  SvarSlett
 3. Jeg tror absolutt du er inne på noe der! Triangle flashback er kul, lime green gjør seg flott til det meste - og purple majesty er jo bare SÅ majestetisk purple at hvis ikke det der blir flott, så er det eneste unnskyldning for ikke å legge ut bilde seinere... ;)

  SvarSlett
 4. Nå blir jeg snart sprø, byttet nettleser og da så jeg den derre bekreftelsesgreia - men jammen hadde maskinen forhåndslogga meg inn som hagelaget! Argh!!!

  SvarSlett
 5. Hvis det blir noe av, må jeg jo ta bilde, ja :-). Så rart Miamaria, jeg har da ikke lagt inn bekreftelse på svar, så vidt jeg vet :-S

  SvarSlett
 6. Dette kommer til å bli fin - fint Sigrid.
  Med Nicotiana 'Lime Green'inn i mellom blir det super fint.
  Jeg hadde Nicotiana 'Lime Green'sist sommer, den blomstret helt utrolig og blomstringen vart til frosten kom. En plante jeg bare mååååååå ha i hagen.

  SvarSlett
 7. Dette blir nok et frodig og flott bed. Håper du tar bilder når du kommer så langt.
  Det ligger en Award til deg på bloggen min.

  SvarSlett
 8. Millett Purple Majesty står også på ønskelisten min for det nye beddet mitt til sommeren. Den skal visst være lekker - spennede å se om jeg får den til.

  SvarSlett
 9. Flott skisse av det som kommer til å bli et kjempelekkert bed! Det skal bli spennende å følge bedet til sommeren :)

  SvarSlett

Skriv gjerne noen ord her :-)