onsdag 29. april 2009

Blåveis med marmorerte blader

Her bestiller jeg Hepatica nobilis var. nobilis marmorata fra Tyskland i dyre dommer og så tar jeg meg en tur på toppen av tomta og finner en stor bestand viltvoksende der. Med bedre marmorering enn den jeg har kjøpt. Ja, ja.


6 kommentarer:

 1. Sånn kan det gå! Men du veit, på sikt jevnar det seg ut med dyre dommar i Tyskland og gratis grøftekantskattar. For det er virkleig skattar du viser i innlegget under!

  SvarSlett
 2. Og dessuten var det gubben som betalte tysklandsimporten :-D

  SvarSlett
 3. Hehe, det der har jeg også gjort et par ganger, riktignok ikke fra utlandet. Med roser (Great Western) og storkenebb (himalayense). En dyr måte å finne ut hva det heter det du har i mengder fra før!

  SvarSlett
 4. Jeg hadde sånn blåveis med marmorerte blader når jeg bodde på Kongsberg. Den overlevde ikke flyttingen hit :-( Jeg tror sånne oppstår fra tid til annet, men vet ikke hva det skyldes. Vet du noe om de marmorerte, Sigrid?

  SvarSlett
 5. Det er visstnok ikke så uvanlig med marmorering på norsk blåveis, men sterk marmorering er sjeldnere. Hos meg vokser de side om side med grønnbladete. Det er neppe noe mer spesielt enn at noen mennesker har fregner ;-)

  SvarSlett
 6. Einar fra Buvika i Trøndelag har forresten en teori om at marmoreringen er en beskyttelse mot UV-stråler.

  SvarSlett

Skriv gjerne noen ord her :-)