tirsdag 16. desember 2008

Gaupe :-)

De siste dagene har vi sett noen ganske store rovdyrspor rundt huset. Vi har vært litt i tvil om det har vært en løshund på ferde, eller om det faktisk har vært gaupe. I dag var naboen oppom og slo av en prat med gubben. Naboen er ivrig jeger og friluftsmann og kunne med stor sikkerhet si at det var gaupespor. Han hadde sett dem andre steder i nabolaget også. Så da kan jeg regne med at det ikke blir særlig mange rådyr her i hvertfall :-)

Ellers flyr dagene som en vind for tida. I morgen er det julelunsj på jobben for 14. år på rad. Vi stiller med hjemmelaget julemat og koser oss. Lunsjen begynner ikke før kl.16, så det er nok litt feil å kalle det lunsj, men siden vi lager langbord på kontoret, må vi vente til de fleste andre avdelingene har avsluttet arbeidsdagen.
Jeg har kokt lammerull i kveld. Nå ligger den i press og godgjør seg for morgendagen. Brøddeig har jeg også satt. Brødene skal stekes i morgen tidlig, så de er ferskest mulig.

På torsdag skal gubben meniskopereres igjen. Tredje gang i det kneet. Jeg skal være ambulansesjåfør og regner med å få shoppet litt julegaver i Gjøvik, mens han blir skjært i.

Fredag er siste arbeidsdag før jul. Da skal jeg unne meg 14 dager fri fra jobb og bare kose meg :-)
For første gang på flere år, skal jeg ta meg tid til å lage marsipan og konfekt. Det er noe av det hyggeligste jeg vet, men tiden rekker vanligvis ikke til.

Tre nye hipper blomstrer nå. Jeg skal prøve å få fotografert dem i morgen tidlig, mens brødene står i ovnen.

7 kommentarer:

 1. Spørs om ikke det med gaupe er løsningen ja...

  SvarSlett
 2. Så spennende. Gaupespor er det nærmeste jeg også har kommet dette flotte dyret.

  SvarSlett
 3. Gaupa er et staselig dyr! Absolutt å foretrekke for rådyr.

  SvarSlett
 4. ÅÅÅ..gaupe, så spennende! Tenk å ha det så nært inn på seg. Det er det flotteste dyret vi har i norsk natur.

  SvarSlett
 5. Et sus fra villmarken! Her ser vi ikke noe mer eksotisk enn katter ellen pinnsvin på sommerstid. Litt mer "svung" over gaupe.

  SvarSlett
 6. Så spennende da! Det er et staselig dyr, og den gir nok rådyra noe å frykte. Så deilig med så lang ferie på deg da!

  SvarSlett
 7. Stilig! Gaupa er kul!

  SvarSlett

Skriv gjerne noen ord her :-)