torsdag 28. mai 2009

Jeg er forelsket.....

Han heter Jan. Jan Reus. Han er en fløyelsrød tulipan :-)
Se hvor godt han matcher heucheraene:Ellers er tulipanblomstringen over toppen nå, dvs de tidligste begynner å visne og de sene er i ferd med å springe ut.


Sånn ser det nye hvite bedet ut nå:
Det store tulipanbedet:
Fra en annen vinkel:
Det rød/gule bedet:
Noen liljetulipaner som ble plantet i fjor:
Disse små raringene liker jeg godt. Bare 5-10 cm høye. Navnet har jeg jo ikke, da...China Town ble merkelig i år, når de blomstrer for andre gang:
Her er bilde fra i fjor:
Storkenebbene har startet blomstringen.

Nå blomstrer G. tuberosum, G. phaeum, G. 'Purple Pillow', G. farreri og G. sylvaticum.


Ellers har jeg vært på gartneriraid i innlandet. Forrige fredag sammen med Berit på Kvam i Gudbrandsdalen for å hente Rosa violacea som hun hadde bestilt for meg. Kjempehyggelig å treffes og FOR et gartneri. For de som ikke har vært der - dra innom hvis du er i området. Anbefales!


På onsdag var jeg på raid mellom Hamar og Lena. Studieringen om sjeldne stauder for dyrking i innlandsklima var på hagevandring hos Karin og Villy Christensen og på veien dit etter et møte på Hamar, fikk jeg også med meg noen gartnerier. Bl.a Schjøll :-)

Nå står det atter potter i skyggen av huset - sammen med alle de flotte nye Hostaene fra Fransen.


7 kommentarer:

 1. China Town bare er sånnt tror jeg. De blir rarere og rarere. Liljetulipaner er flott! I år prøver jeg en hvit en, veldig spent.

  SvarSlett
 2. Så flott tulipanblomstring, Sigrid! Helt topp. Jeg får aldri til tulipan på andre året, skjønner ikke hvorfor. Men når jeg først har dem i blomstring så nyter jeg dem.
  Ja, det er et flott gartneri på Kvam.

  SvarSlett
 3. Hei!

  Så flotte tulipaner du har :) Og jeg skjønner godt du er betatt av Jan og skikkelig forelsket ;P En vakker herremann, det der!

  Hilsen Margrethe

  SvarSlett
 4. 'Jan Reus' er en staut og stilig kar og en behageligere rødfarge en den han har skal man leite lenge etter, her har han nettopp hatt en affære med 'Princess Irene'.
  Masse andre vakre tulipaner du har også! :)

  SvarSlett
 5. Så vakre tulipaner! Masseplanting er virkelig flott :) Jan var i særklasse da og i perfekt match med Heucheraene. Hvilken sort er den i forgrunnen? Fantastisk farge!

  SvarSlett
 6. Det er Heuchera 'Marmelade'

  SvarSlett
 7. Superflott tulipanblomstring og jeg skjønenr at du ble forelsket i den røde. Flott sammen med Heucheraen som du sier.

  SvarSlett

Skriv gjerne noen ord her :-)