torsdag 14. mai 2009

Flekket skogfiolLangs oppkjørselen vår vokser det skogfiol - Viola riviniana.
Aller nederst er det noen eksemplarer med flekkete blomster. Det har jeg aldri sett før. Jeg har flyttet noen eksemplarer til det blå bedet mitt, for å se om de kan trives som hageplanter.
Tulipanene begynner å springe ut. Hvis værmeldinga slår til og det blir sol i morra, vil de nok begynne.


Er ikke så sikker på at fargekombinasjonene ble så veldig vellykket. Tildels var vel verken innkjøp eller planting så veldig gjennomtenkt. Og så har jeg en mistanke om at jeg er blitt litt lurt av bilder.

8 kommentarer:

 1. Det der blir kjempeblomstring. Blir nok flott selv om du ikke er 100% fornøyd med fargesammensetningen. Flott fiol :-) kOs deg i goværet.

  SvarSlett
 2. Skogsfiolen trivst veldig godt som hageplante, nesten altfor godt av og til. Den kan fort bre seg over eit forholdsvis stort felt om den trivst godt. Flott er den, eg og har slike i min hage. ;)
  Kos deg med tulipanblomstringa!

  SvarSlett
 3. Jeg synes den fiolen var kjempepen! Du er heldig som finner sånne skatter rett i nærheten :-)
  Tulipanbeder blir flott. Fargekombinasjoner gir bedet liv!

  SvarSlett
 4. Tulipanene blir flotte, stilig med så mange like i gruppe. Jeg har tendens til å legge mindre grupper, kanskje fordi det er begrensa plass mellom rosene?
  Fioler er søte, fargevariasjoner eller ei. Jeg har myrfioler i plenen på Møre og sandfioler hjemme, det sier litt om vekstforholda begge steder!

  SvarSlett
 5. Så spennende det blir med tulipanblomstring.

  SvarSlett
 6. Så flott parti dette var! Jeg synes fargekombinasjonen var nydelig jeg, duse farger som harmonerer. Så artig med varigert skogsfiol. Vi har en del i utkanten av tomten her også, men de er de vanlige blå. De er søte :)

  SvarSlett

Skriv gjerne noen ord her :-)