tirsdag 6. januar 2009

En vakker dag ved Randsfjorden

Har hatt hjemmekontor i dag og måtte snike meg ut en tur i det nydelige været. Etter to uker med rundt 10 minus, var det nå steget til 3-4 minusgrader. I solveggen viste gradestokken +5 :-)Vindstille var det også.

En rundtur rundt i hagen måtte til. Det er nesten snøfritt, men rimet har lagt en syltynn beskyttende dyne.

Rosen Elisabeth Reneissance, Helianthus salicifolius, Buddleia davidii, en ukjent Sempervivum og Telekia speciosa har alle en liten nattlue av rim.

En jernbanesville har fått pels og takrenna har fått parsleymønster.

 

 

 

Likevel er det håp om vår med grønne blader både på Saxifraga arendsii og på Helleborus Pink Lady.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I bergveggen har isen bygget seg opp og laget kunstverk.

 

 

Denne formfullendte damen  (innrømmer at hun nok er litt tynn i beina :-))meldes herved på til månedens missekonkonkurranse hos Moseplassen -Frøken Frost.

 

Damens navn er Isadora :-)

 

 

 

Trappa som gubben har begynt å lage oppover i berget, bør man kanskje ikke prøve å gå i nå. (Beklager billedvinkelen) Det er heller ikke så morsomt at det bygger seg opp en issvull foran garasjeporten. Vi må nok prioritere å gjøre noe med denne vannåra til våren.

Frost3 Frost2

Og nå begynner Randsfjorden å krote seg litt i overflata. Det er tidlig - kanskje en måned før normalen. Håper det ikke kommer snø nå, for da fryser det til og temperaturen her går ned med mange grader :-(

frost18

6 kommentarer:

 1. hihi :) så artig og fin frøken! Det er så kjekt å kunne se figurer sånn i naturen :D
  Hyggelig at du vil være med på konkurransen.

  SvarSlett
 2. men det siste bildet! la først merke til den "issvullen" nå, isvull var da litt underdrivelse! Ellers masse lekkert å se da, liker så godt sånne isroser jeg :)

  SvarSlett
 3. Så mange nydelige bilder du har tatt Sigrid! Virkelig flotte :) Frostrosene var spesielt fine. Isadorea var jo bare rålekker, moro! Hun minner meg om Skasentrollet jeg hadde da jeg var barn, en rot som så ut som et lite troll fra innsjøen Skasen i Vinger. Utorlig hvordan naturen kan lage det til helt alene uten inngripen fra oss. Lykke til i konkurransen!

  SvarSlett
 4. Selv om jeg liker våren bedre må jeg innrømme at det er vakkert med rim på blader og trær. En tur ut i solen er som medisin i denne mørke tiden. Det burde alle arbeidsgivere legge inn som en obligatorisk del av dagen. Synes jeg da.

  SvarSlett
 5. Flotte bilder :-) Den issvullen ser ikke helt god ut.

  SvarSlett
 6. Så herlege bilder, og det er så gøy når ein kan finne sånne "figurar" i isen...
  Eg hadde eit fotosafariinlleg når den første frosten kom der eg hadde funne ein edderkopp, menneske og eit hjortedyr!!

  SvarSlett

Skriv gjerne noen ord her :-)