mandag 22. desember 2008

Hipper og konfekt

Fire hipper har blomstret en stund nå.Det er Bambara, Double Six, Evergreen og Rock'n Roll.

Evergreen er vel mere interessant enn vakker :-) Den kan se ut som om den er en kultivar av en art og ikke en hybrid, men jeg greier ikke å finne noen form for informasjon - antakelig fordi den er patentert. Stengelen er tydelig vridd i spiral, mye mer enn på andre hipper.

Ellers har jeg laget konfekt til jul, for første gang på mange år. Som vanlig setter jeg i gang med alt for mye - begrensningens kunst er et ukjent fenomen her i gården. Vanlig marsipan, pistasjemarsipan og valnøttmarsipan. Med og uten appelsinlikør, madeira og konjakk. I tillegg til fire sorter trøffel smaksatt med de nevnte fludiene i tillegg til eggeplomme. Peanøttbutterkuler og sjokolade med mintfyll. Paranøtter med sjokoladetrekk - mørk, hvit og hvit med jordbær (rosa).
To fulle dager med søtt....

I tillegg har jeg ingrediensene til Gundas romtrøfler stående. Hadde ikke sirup og sjokoladen ble brukt opp, så de må jeg lage i dag.

Nå er det juletrekjøp og handling for Svigermor som står på planen.

2 kommentarer:

  1. Nam, nam, den konfekten ble nok god! Nydelige hipper du har :) Jeg er nettopp ferdig med min konfektlaging, og jeg hadde i hvertfall ikke for lite cognac til aprikosene. De ble kjempegode :)

    SvarSlett
  2. Oi oi det hørtes godt ut! Så flink du er. Jeg er imponert!

    SvarSlett

Skriv gjerne noen ord her :-)