fredag 6. mai 2011

Forandringer

For tiden har vi gravemaskin på tomta.
Vi skal planere ut for kjøkkenhage, lage traktorvei opp til baksiden av uthuset, skifte ut leira på gårdsplassen med pukk, utvide gårdplassen litt, planere ut nederst på plenen, bli kvitt containeren og lage noen murer her og der for å holde på plass traktorvei og gårdsplass.
Det var jo ganske ille før, med bratt terreng og en gårdsplass som ble til gjørme hver vår. Containeren var kjekk å ha som midlertidig uhus mens vi bygget nytt - og som landemerke for å forklare veien hit, men direkte dekorativ var den ikke.
001 001
I påsken hugget vi ned trærne inn mot berget også. Drueplanter ble kjøpt inn og når faren for nattefrost er over, skal vi plante dem ut :-)
Bakken bak huset har vært en bratt skvalleråleng med frukttrær. Første dag med gravemaskin ga to morelltrær, to pæretrær, ett epletre og ett plommetre i minus. Det første bildet er fra før det nye uthuset ble bygd. Det andre er tatt under byggingen
214 078
Bildene under viser området som skal bli kjøkkenhage, slik det så ut før gravemaskinen kom.
Total katastrofe er vel en god beskrivelse.
DSCN3831 DSCN3832 
Vel - nå ser det litt annerledes ut:
P5061170 P5061169
Dette berget skal bli morsomt å lage noe ut av - det var overraskelsen som gubben truet med ;-):
P5061171
Her skal det komme pallekarmer til kjøkkenhage. Jeg har ikke bestemt meg for om jeg skal ha grusdekke eller barkdekke mellom karmene:
P5061172
Oppkjørselen fri for tær og uten container, men med masse annet rot som skal ryddes i helgen. Steinene skal brukes til murer og blir borte i løpet av uka.
P5061177 .P5061178
Tror det blir bra, jeg. Noen små justeringer, bare -og så må jeg begynne å tenke beplantning.

10 kommentarer:

 1. Jammen har du/dokke fått gjort masse :) Eg drømmer om en hage med so masse tumleplass som du har :) lykke til vidare:)

  SvarSlett
 2. ohh, heldige du som eier et helt berg =) Jeg gleder meg til å se hvordan det blir der! Store forandringer på gang! Men dere har en storjobb foran dere, ja =) Og hva med dammen?
  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 3. Å, det ser fantastisk ut å ha plass til å herje rundt med gravemaskin! Tror du gubben kan ordne et sånt overraskelsesberg i den paddeflate hagen min også?

  Det kommer til å bli kjempeflott, det er jeg sikker på :)

  SvarSlett
 4. Dette blir helt sikkert veldig bra Sigrid :-) Må være deilig å bli ferdig med byggeprosjekt, container og rot og i steden kunne bruke hagen til det den er til, planter, planter og litt mer planter :-)

  SvarSlett
 5. Joda Mariann, jeg hra masse umleplass, men terrenget gjør det nesten umulig å tumle uen at en gravemaskin har tatt tungarbeidet først.
  Krepsemor: Dammen har førsteprioritet når gubben bare slutter å kommandere om rydding o ordnin, så gravemaskinen får armslag. Da skal resten av bekken bli ferdig.
  Huset i midten: Du får leie en gravemaskin og prøve ;-) Kanskje han finner noe før han kommer til Kina? ;-)
  Trine: Jesss! Planter er tingen :-D

  SvarSlett
 6. Beklager alle skrivefeilene. Tastaturet krangler og jeg er litt for lat med korrekturlesingen.

  SvarSlett
 7. Bare fint å slippe tær i oppkjørselen, vel. De siste dagene før det blir skikkelig dekke. Det var et kjempeløft da dere fikk ordnet terrassene på forsiden - nå blir hele skråningen en prakteiendom. Jeg gleder meg allerede til neste inspeksjon!

  Jeg har valgt smågrus (0-4) mellom karmene. Trenger ikke skiftes ut, bare å fylle på mer. lett å fjerne jord som kommer på avveie også.

  SvarSlett
 8. Joda, oppkjørsel uten tær er forsåvidt helt ok, det er verre når man skal kappe og kløyve dem til ved...............tærne altså ;-)

  Smågrus,ja. Det er nok mer behagelig å gå på enn singel:-)

  SvarSlett
 9. Spennende ting du har på gang der ja. Gravmaskin er nok greit å bruke til de tunge løftene. Det blir nok kjempebra når du en gang blir nogenlunde ferdig (helt ferdig i hagen må en jo for all del ikke bli) ;)

  SvarSlett
 10. Oj, så spennende og så mye action på en gang. Gubben sa han hadde sett en enorm gravemaskin oppe hos dere på onsdag da han kjørte forbi :-)

  SvarSlett

Skriv gjerne noen ord her :-)