tirsdag 21. april 2009

Endelig i gang igjen


Lenge siden jeg har skrevet her nå. Hagemessa får vel ta skylden for det. Ikke at jeg angrer - makan til hyggelige dager skal det nok gå lenge til jeg opplever igjen, men det har jo tatt litt tid ;-)


Nå er det vår på Hadeland. Blåveisen blomstrer i grøftekantene så det er en fryd.

Den blomstrer i hagen også, sammen med våriris og krokus. Tulipaner og narcisser tyter opp og jeg har fått renset to av de nye bedene for ugras.Jeg er såvidt begynt å plante i det blå bedet - en hvit Aconitum har fått plass der - hmm ;-) Planen er å begynne med hvitt/grått/lyseblått i den ene enden og gå gradvis over til mørkeblått i den andre enden. bedet er en 5-6m langt, så vi får se om det fungerer.Mye har klart vinteren bedre enn fryktet. Den hvite trepeonen som jeg flyttet i sommer har nok dessverre ikke klart seg. Men mandschurvalnøttene ser friske og fine ut. Svarthyll 'Black Beauty' tok jeg nesten livet av før jeg fikk plantet den etter flyttingen. Den ser ikke bra ut, så jeg regner med å måtte kjøpe ny. Thalictriumene fra Asker staudegartneri ser jeg heller ikke liv i, men jeg vet ikke hvor sene de er.Rosen 'Frühlingsduft' står med røde skuddknopper. Den ser ikke ut til å ha frosset tilbake en cm :-) Dette er en herlig tid :-)10 kommentarer:

 1. Den ene Thalictrumen, Hewitts Double, fra Asker ser dau ut her også.. Fillern. For de fleste andre Thalictrumer er kommet lengre enn akeleiene.... Jaj, plass til nytt blod! Forresetn, Geranium 'Album Plenum' vokser som et uvær for tida. Takk for tipset om den der vi sto med armene og kurvene fulle av planter på Asker ;-)

  SvarSlett
 2. Det har vore ei fryd å samarbeide med deg - sjølv om mitt bidrag var lite. Eg kjem sterkare tilbake!

  SvarSlett
 3. Hallo, sjefsgale fra hagemessa! Sier som Alt godt, men alle monner drar vel...

  Fint å se at våren endelig er kommet til innlandet (like langt som her), og bedet høres lekkert ut :-)

  SvarSlett
 4. Så nydelige bilder. Spesielt i. reticulaen (især siden jeg fikk se den 2(!!!) dager før stylterottene gnafset den).

  SvarSlett
 5. Det var grøftekanten sin, tenker jeg!
  Og for en dr**lekker Iris!

  All ære for messeinnsatsen, leser og ser alle bilder jeg kan derfra. Kjempesuksess, det er tydelig!

  SvarSlett
 6. G. pratense plenum album er i full gang her også, men ingen thalictrumer. Akeleiene er i full gang, så da må jeg vel avskrive dem - igjen:-(
  Iris reticulata 'Katherine Hodtkins' er navnet på den lys blåturkise. Synd med de stylterottene smgj. Skaff deg ei gaupe du også. Det hjelper.
  Og det som gjorde hagemessa så hyggelig var jo de entusiastiske gale som kom og sjarmerte de besøkende i senk :-)
  Har forøvrig glemt å takke pent for alle lekkerbisknene jeg fikk fra deg Marosa. Såå mye fint :-)

  SvarSlett
 7. Du gjorde en kjempe jobb i forhold til hagemessa. Vi er veldig heldige som har deg i forumet.
  Blåveisen er jo et sikkert vårtegn og den har begynt å komme på Lillehammer også nå. Håper du får noen fine vårdagen i hagen, Sigrid.

  SvarSlett
 8. Så herlig teppe med blåveis som du har! Irisene er jo bare nyyyyyydelig :-)

  Så flott bilde det var av deg i HFA i det siste nummeret!

  SvarSlett
 9. Takk for sist. Det var kjempekoselig :-) Så masse du har fått gjort. Jeg holder stadig på å prikle jeg, knis. Får snart komme igang her også. Flott bilder. Jeg så et blåveisteppe i fra bussvinduet i dag. Utrolig flott.

  SvarSlett
 10. Oppdatering! Thalictrumen har dukket opp i dag! :-) Et ØRLITE skudd, men det er der. Så du får vente litt med å avskrive dem tenker jeg ;-)

  SvarSlett

Skriv gjerne noen ord her :-)