torsdag 25. juni 2009

Travel høysesong og endelig sølvpære.

Akkurat nå blomstrer det for fullt i hagen min. Nebbene står i fullt flor, Rosene begynner såvidt og peonene står med bristeferdige knopper. Jeg har ikke rukket å ta noe særlig med bilder, men jeg skal prøve å få lagt ut noen senere i dag eller i morgen.
I går kveld var Gran, Lunner og Jevnaker hagelag på hagevandring hos meg. Kjempehyggelig! Ca 15 stykker, tror jeg. De fikk se masse storkenebb og de ble litt matte over alle slagene. ;-)Standardkommentaren var - jeg ante ikke at det fantes så mange - og - hvordan klarer du å holde styr på alle navnene?
I forkant måtte jeg jo gjøre en rufs. Jeg gikk med krattkutteren i solhellinga i 25 varmegrader og holdt på å få heteslag. Måtte inn for å stikke hodet under kaldtvansspringen. Ellers tror jeg at jeg hadde besvimt.
På søndag kommer Dokka hagelag, men de blir neppe så mange.

Jeg må i gang med å spa bort noen planter, for på mandag kommer endelig mannen som skal grave hagedam. Han lovet å komme i fjor, men fikk aldri tid. Men nå kommer han altså :-D
Gjett om jeg gleder meg :-) Og en snill hagegal har kjøpt Pyrus salicifolia til meg på Vestby planteskole. Jeg fikk den overlevert ved Nationalthetret stasjon i morges, så nå står det lenge etterlengtede treet på kontoret mitt :-) Jeg har vært på leiting i minst 5 år.

Eneste problemet nå er at jeg har avtale med Tommy Tønsberg om fotografering på torsdag i neste uke. Jeg håper det går å få noen fine bilder selv om det er gravd et hull der. Han må jo uansett ha ugrasfilter på kameraet - og filter for rot ;-)
Værmeldinga sier opp mot 30 grader ut neste uke, så jeg må nok i gang med vanning i helga.
Vanningsanlegget fra Randsfjorden virker fremdeles ikke - vi greier ikke å bli kvitt lufta i anlegget, så det spørs om det ikke er en lekkasje som vi ikke har funnet :-( I mellomtiden må jeg bruke borevannet. Håper bare vi ikke går tomme for vann - vet jo ikke helt hvor mye det nye hullet gir ennå.

8 kommentarer:

 1. Du verden, du har nok litt å henge fingrene i.

  Vi har vanninganlegg i fra lågen her, og det fungerer veldig fint. Det er nok lurt å få sjekket om det er en lekkaskje et sted. Jeg klarte i fjor å tømme brønnen her før vi fikk anlegget i gang *rødme*. Så vær forsiktig med borevannet ;-)

  Lykke til med utgravingen!

  SvarSlett
 2. Å så stilig, får vi lese om hagen din etterhvert?

  SvarSlett
 3. Hagetidend? Gleder meg!
  Slike fotofiltre vil jeg også ha, forresten! :D

  SvarSlett
 4. Vi får nå se, da. Kanskje han snur i porten og sier at dette var da slett ikke noe å skrive om ;-)

  SvarSlett
 5. Nei, men så morro! Det blir nok en lekker reportasje med mange fine nebb!

  SvarSlett
 6. Å! Har de frigitt Pyrus salicifolia igjen? Er det 'Pendula' du har kjøpt? Dette treet har jeg også hatt på ønskelisten, men har slått det bort i og med at det var importfornud på det pga pærebrann. Hvis jeg kan få tak i det, vet jeg hva jeg skal bytte ut flamingolønnen med, den har blitt kjedelig grønn nå. Kanskje en mening med det? :)

  Så moro at haven din skal fotograferes og kommer i Hagetidende! Det kommer til å bli en knallbra reportasje! Gleder meg allerede :)

  SvarSlett
 7. Det er en flott tid vi går i møte nå! Deilig å se på knoppene man vet springer ut om ikke lenge :)

  Ugrasfilter har jeg ikke hørt om før :P Sånt kamera skulle jeg også gjerne hatt!

  SvarSlett
 8. Tenker det steiker bra hos deg nå i dag. Jeg gjør ikke annet enn å vanne. Håper det går litt tid før det kommer vanningsrestriksjoner fra kommunen. Vi gleder oss til å besøke deg på søndag :-) klem

  SvarSlett

Skriv gjerne noen ord her :-)