Smått og stort fra en hage med rundt 200 forskjellige Storkenebb, oppdatert med ujevne mellomrom. Hagen ligger ved Randsfjorden i sone H3/H4.
onsdag 31. desember 2008
Godt nytt år!
Jeg ønsker alle en fredelig nyttårsfeiring og et riktig godt nytt år :-)
mandag 29. desember 2008
Flere webalbum
Jeg har også laget et album med bilder fra uthusprosjektet, som har pågått de siste par årene. Advarsel for sterke scener!
Jeg lurer forresten på om det er mulig å linke til bloggen min fra hjemmesida med noe annet enn trykknapp. Kunne tenkt meg å legge inn en RSS-feed som viste overskrifta fra siste blogginnlegg på startsida. Hmmm.....Dette må forskes på......
lørdag 27. desember 2008
Jeg fikk det til :-)
Jeg har brukt denne programvaren. Lite fancy, men lett som en plett :-)
fredag 26. desember 2008
Jeg skjønner lite...
Jeg har lenge ønsket meg fotoalbum på hjemmesida mi. Hadde håpet at jeg kunne brukt Gallery, men pga at jeg har et windowsbasert redigeringsprogram, må jeg ha windows-server. Og den takler ikke Gallery ;-(
Så da har jeg prøvd meg på et annet albumprogram. Det gikk ikke så bra, tror jeg.
Hvis noen er innom denne bloggen, kunne dere være så snill å klikke på denne linken og gi tilbakemeldig på om dere får opp noe i det hele tatt?
torsdag 25. desember 2008
Julefred

Etter en ganske hektisk julaften med med barnebarn og øvrig familie, har gubben og jeg roet oss helt ned i dag. Sovet lenge, morgen med kaffe latte og hjemmelaget konfekt og sen lunsj med masse godt, hjemmelaget pålegg. Fredfylte omgivelser her på Hadeland, er en lise for sjelen etter å ha vært kirkegårdsrunde i Oslo i går.
Gårsdagen brakte forøvrig følgende julegave fra gubben: Shopping på et hvilket som helst hagesenter til våren, med hans kort :-) Løftet var skrevet ut på papir og laminert i plast, så det kan henges på veggen :-D
Det er den aller beste gaven jeg kan tenke meg. :-)
Fortsatt god jul, alle sammen.
mandag 22. desember 2008
Hipper og konfekt

Det er Bambara, Double Six, Evergreen og Rock'n Roll.
Evergreen er vel mere interessant enn vakker :-) Den kan se ut som om den er en kultivar av en art og ikke en hybrid, men jeg greier ikke å finne noen form for informasjon - antakelig fordi den er patentert. Stengelen er tydelig vridd i spiral, mye mer enn på andre hipper.
Ellers har jeg laget konfekt til jul, for første gang på mange år. Som vanlig setter jeg i gang med alt for mye - begrensningens kunst er et ukjent fenomen her i gården. Vanlig marsipan, pistasjemarsipan og valnøttmarsipan. Med og uten appelsinlikør, madeira og konjakk. I tillegg til fire sorter trøffel smaksatt med de nevnte fludiene i tillegg til eggeplomme. Peanøttbutterkuler og sjokolade med mintfyll. Paranøtter med sjokoladetrekk - mørk, hvit og hvit med jordbær (rosa).
To fulle dager med søtt....
I tillegg har jeg ingrediensene til Gundas romtrøfler stående. Hadde ikke sirup og sjokoladen ble brukt opp, så de må jeg lage i dag.
Nå er det juletrekjøp og handling for Svigermor som står på planen.
tirsdag 16. desember 2008
Gaupe :-)
Ellers flyr dagene som en vind for tida. I morgen er det julelunsj på jobben for 14. år på rad. Vi stiller med hjemmelaget julemat og koser oss. Lunsjen begynner ikke før kl.16, så det er nok litt feil å kalle det lunsj, men siden vi lager langbord på kontoret, må vi vente til de fleste andre avdelingene har avsluttet arbeidsdagen.
Jeg har kokt lammerull i kveld. Nå ligger den i press og godgjør seg for morgendagen. Brøddeig har jeg også satt. Brødene skal stekes i morgen tidlig, så de er ferskest mulig.
På torsdag skal gubben meniskopereres igjen. Tredje gang i det kneet. Jeg skal være ambulansesjåfør og regner med å få shoppet litt julegaver i Gjøvik, mens han blir skjært i.
Fredag er siste arbeidsdag før jul. Da skal jeg unne meg 14 dager fri fra jobb og bare kose meg :-)
For første gang på flere år, skal jeg ta meg tid til å lage marsipan og konfekt. Det er noe av det hyggeligste jeg vet, men tiden rekker vanligvis ikke til.
Tre nye hipper blomstrer nå. Jeg skal prøve å få fotografert dem i morgen tidlig, mens brødene står i ovnen.
onsdag 10. desember 2008
Vårfornemmelser


tirsdag 9. desember 2008
Utmerkelse.

søndag 7. desember 2008
Flatbrødbakst
For den som ikke vet hva mølje er, så er det hjemmebakt flatbrød oppbløtt i kraft og overhelt med smeltet ribbefett. Vi bruker kraften fra kokinga av lammerullen.
Utseendet på denne retten minner om pappmasje, et kjent fenomen fra håndarbeidstimene på skolen på begynnelsen av 70-tallet. Pappmasje var finrevet avispapir blandet med tapetklister og ble brukt bl. a til å lagre lekre lampeskjermer (massen ble lagt utenpå en oppblåst ballong, tørket og skjært hull i til pære. Malt i orange og lilla, pyntet de nok opp mange hjem ;-)
Men altså mølje. Den ser nokså guffen ut, men smaker noe bedre. Tradisjonen tilsier at dette var maten de spiste kl. 12 julaften. Den ligger som en blyklump i magen og er det perfekte underlag for en tung julemiddag :-(
Klok av skade har vi begynt å innta "delikatessen" på lillejulaften i stedet. Da kan vi også prøvesmake juleakevitten ved siden av, uten at det skaper problemer.
Her er bilder fra fjorårets bakst:
Gubben kjevler og jeg steker :-)


Mølja spises av felles bolle. Bollen er en gammel steingodsbolle, noe som er viktig for at den skal holde seg varm. Den er ikke noe god, hvis den blir så kald at fettet stivner.
Dette bildet er noen år gammelt, fra den siste gangen Svigermor var sprek nok til å feire jul på Hadeland:

torsdag 4. desember 2008
Hippeabstinens

onsdag 3. desember 2008
Adventsvindu med Benfica
